A Filharmónia Magyarország továbbképzést hirdet 2021. július 5. és 9. között

A Filharmónia Magyarország továbbképzést hirdet 2021. július 5. és 9. között Vácott, ahol olyan modern módszereket és technikákat ismerhetnek meg a résztvevő pedagógusok, melyek segítenek közelebb vinni a klasszikus zenét a fiatal korosztályhoz.

A képzés a Régi Zenei Napokkal és annak Zenei Kalandtáborával egy időben zajlik majd. Így a szokásos elméleti oktatáson felül sokszínű foglalkozásokon oldottabb hangulatban, közvetlen formában is találkozhatnak a pedagógusok az elsajátítottakkal. Továbbá lehetőség lesz betekinteni a Régi Zenei Napok mesterkurzusaiba, ahol külföldi és hazai professzoroktól tanulhatnak a résztvevők.

Az interaktív oktatást minden nap nyáresti koncert zárja, amely találkozási lehetőséget és közös zenei élményt nyújt a pedagógusok, a professzorok, a mesterkurzusok hallgatói, valamint a Zenei Kalandtábor résztvevői és a Régi Zenei Napok közönsége számára.

A pedagógus-továbbképzés során felmerülő témák:

  • Historizmus a zenei nevelés tükrében: interaktív foglalkozás a részt vevő pedagógusok aktív bevonásával

vezeti: Hoffner Tibor

  • Stílusismeret alkalmazás a hegedű-, billentyűs-, cselló- és gambaoktatásban, valamint a kamarazenében. Reneszánsz és barokk tánckarakterek.

vezeti: Kalló Zsolt, résztvevő oktatók: Dr. Széll Rita, Papp Rita, Krommer Lúcia

  • Régizene – új módszerek, zenei befogadás segítése új tankönyvek tükrében

vezeti: Prof. Dr. Lakner Tamás

Jelentkezési határidő: 2021. május 28.

 

Jelentkezés

Felhívás továbbképzésre