Belföldi lehetőségek

2022. január 17.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (a továbbiakban: KMTA) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program 2022. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben vagy
mesterképzésben részt vevő – hallgatók ösztönzésével, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatást és az innovációt.

2022. január 17.

Alapítványunk célja, hogy a Kárpát-medencében élő 14-30 év közötti diákok olyan számukra megfelelő programokban vegyenek részt, amelyek segítik őket tehetségük kibontakoztatására, képességeik fejlesztésére, kapcsolataik építésére. Fontosnak tartjuk, hogy a programunkban részt vevő tehetséges diákok az élet minden területén megállják a helyüket, ezért részükre egyénre szabott támogatást kínálunk, amelynek központi eleme a mentorprogram. A sikeresen pályázó diákok részére az üzleti és tudományos élet megbecsült tagjait kérjük fel a mentor szerepére.

Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny
2022. január 11.

Időpont: 2022. március 4-6.

A versenyfelhívás részlete ide kattintva érhető el.

2022. január 07.

A verseny célja: A középiskolákban és szakgimnáziumokban tanuló diákok karvezetés tudásának bemutatása, ösztönzése. Tehetségkutatás.
A verseny jellege: Gyakorlati verseny.
A verseny fordulói: Videoválogató; Országos döntő.

A verseny időpontja: 2022. április 23.

2022. január 05.

Zene ösztöndíjak 2022-ben ismét három kategóriában hirdetett pályázatot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából. – jelentkezési határidő 2022. február 28.

2021. október 11.

A Magyar Államkincstár által meghirdetett „MesterVideó” című pályázatről bővebb információ a MesterVideó pályázat részleteiről a http://www.mestervideo-palyazat.hu/ honlapon, valamint a pályázat hivatalos Facebook oldalán https://www.facebook.com/mestervideopalyazat érhető el.

2021. október 11.

A 21. század klasszikus zenei életében való sikerhez elengedhetetlen a kreativitás, jó szervezőkészség, kapcsolatépítés, projektalapú megközelítés, kiváló kommunikáció és a reziliencia. Ezek a képességek tanulhatóak és fejleszthetőek: ebből a megfontolásból született a Focus on You workshop-sorozat gondolata.

2021. október 06.

A MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG AZ INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUMMAL, AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMÁVAL ÉS AZ M5 CSATORNÁVAL közösen, a 2021/2022-es tanév időszakára, 31. alkalommal hirdeti meg az IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYT.

2021. szeptember 28.

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemények Osztálya Klimo Könyvtára zeneszerzői pályázatot hirdet fiatal komponisták számára.

A pályázók feladata egy szabad kompozíció megalkotása, amelyben valamilyen módon megjelenik a Klimo György (Georgius Klimo) nevéből kinyert zenei téma. Az egyszerű téma ritmusa szabadon megváltoztatható, az anyag tetszés szerint tördelhető, fejleszthető.

2021. szeptember 27.

Magyarország Kormánya kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra, így lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

2021. szeptember 16.

Időpont: 2021. szeptember 23-24.

Helyszín: SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

2021. szeptember 10.

A Közbeszerzési Hatóság 2018-ban Közbeszerzési Kiválósági Díjat alapított fenntartható közbeszerzési témában készült szakdolgozatok, évfolyamdolgozatok és tanulmányok díjazására két kategóriában: felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók és felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

2021. augusztus 23.

A Mathias Corvinus Collegium Roma Tehetség Program pályázatot hirdet, olyan tehetséges roma fiatalok számára, akik főiskolai/egyetemi tanulmányikat már befejezték vagy az utolsó évüket teljesítik. Az Aranypánt Ösztöndíjas Program célja, hogy felvételt nyert hallgatók számára hat alkalmas képzést biztosítson, amelynek a végén –a legjobban teljesítők számára – fizetett szakmai gyakorlati helyet kínál fel, az adott szakmai területének megfelelően.

2021. augusztus 15.

A Mathias Corvinus Collegium Roma Tehetség Program pályázatot hirdet, olyan tehetséges roma fiatalok számára, akik alap-, mester- vagy doktori (PhD) képzésben végzik tanulmányaikat. Az Egyetemi Program célja, hogy a felvételt nyert hallgatók számára, ingyenes - hároméves intenzív program keretében - támogatást nyújtson.

2021. augusztus 04.

Egyetemi Zenei Versenyt, Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyt, Egyetemi Verspályázatot, valamint Egyetemi Drámapályázatot hirdet a Kulturális Iroda a nappali tagozatos hallgatók számára a 2021/22-es tanév őszi szemeszterére.

2021. július 28.

Már elérhető az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Hunyadi János ösztöndíjpályázata, amelyben a kormány a hazai felsőoktatásban állami ösztöndíjjal tanuló külhoni fiatalok részére nyújt havi rendszerességű támogatást.

2021. június 30.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Conservatory Alapítvány idén is meghirdeti az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája keretein belül a Petrovics Emil emlékére szervezett Kortárs Zenei Énekversenyt.

2021. június 15.

Jelentkezési határidő: 2021. június 15. éjfél (a kidolgozásra szánt dal kottáját kérjük mellékelni)

A mesterkurzus időpontja: 2021. június 19-20.
június 19. szombat: 10-18 óráig
június 20. vasárnap: 19 órakor nyilvános munkabemutatóval zárjuk a programot

2021. június 15.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amely 2021 őszétől Szegeden is ingyenes, személyre szabott, színvonalas képzésekkel és térítésmentes belvárosi lakhatással várja azokat, akik szeptembertől kezdik meg első vagy második tanévüket a Szegedi Tudományegyetemen.

2021. június 11.

A Belügyi Tudományos Tanács és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közös szervezésében negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2021. októberében a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa elnevezésű vetélkedő, mely az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampányának része. Az eseményt szakmailag a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatja.

2021. június 02.

A Lakiteleki Népfőiskola 2021-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

2021. június 02.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2021. július 6. (kedd) 23 óra 59 perc.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatokat kizárólag elektronikusan, a Modulo (https://modulo.etr.u-szeged.hu/) felületen lehet benyújtani a pályázati űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával. A beadás helye a Szegedi Tudományegyetem elnevezésű virtuális iroda.

2021. június 01.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA nevében ezúton szeretnénk a figyelmüket felhívni a XVII. Magyar Karvezető Konferenciára, melyet "Legyen a KORTÁRS zene mindenkié! – Betekintés a XX–XXI. századi kórusművek színes világába" címmel 2021. június 5-én, szombaton 12 órától ONLINE formában rendeznek meg.

2021. május 26.

A legfeljebb 300 szavas magyar nyelvű absztrakt, illetve egy amerikai típusú önéletrajz beküldési határideje 2021. július 18.
A konferencia tervezett ideje: 2021. szeptember 16-17.

2021. május 21.

Időpont: 2021. augusztus 21-30.

Helyszín: Békéscsaba, Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és AMI

Jelentkezési határidő: 2021. június 30., szerda

2021. május 17.

2021. július 11-17 között a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban megrendezendő 6.Echo Nyári Akadémiára hívnak fiatal zongoristákat, hegedűsöket és csellistákat.

2021. május 13.

2021. június 27 - július 3. között már 12. alkalommal kerül megrendezésre a Győri Reneszánsz és Barokk Hét, ahol régizenei mesterkurzusokon vehetnek részt a jelentkezők.

2021. május 12.

A Filharmónia Magyarország továbbképzést hirdet 2021. július 5. és 9. között Vácott, ahol olyan modern módszereket és technikákat ismerhetnek meg a résztvevő pedagógusok, melyek segítenek közelebb vinni a klasszikus zenét a fiatal korosztályhoz.

A képzés a Régi Zenei Napokkal és annak Zenei Kalandtáborával egy időben zajlik majd. Így a szokásos elméleti oktatáson felül sokszínű foglalkozásokon oldottabb hangulatban, közvetlen formában is találkozhatnak a pedagógusok az elsajátítottakkal. Továbbá lehetőség lesz betekinteni a Régi Zenei Napok mesterkurzusaiba, ahol külföldi és hazai professzoroktól tanulhatnak a résztvevők.

Az interaktív oktatást minden nap nyáresti koncert zárja, amely találkozási lehetőséget és közös zenei élményt nyújt a pedagógusok, a professzorok, a mesterkurzusok hallgatói, valamint a Zenei Kalandtábor résztvevői és a Régi Zenei Napok közönsége számára.

2021. május 03.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és művészeti vezető kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapította meg a Cziffra György Fesztivál díjait 2017-ben azzal a céllal, hogy a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket elismerje mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

2021. május 03.

A Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2020/2021-es tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.