Belföldi lehetőségek

2022. június 15.

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

2022. június 13.

Az arany markában – Verespatak története címmel hirdetett meg kutatási pályázatot a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapítvány.

2022. június 08.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Billentyűs Tanszéke és a Conservatory Alapítvány zongoraversenyt hirdet az integrált egyetemekhez tartozó zeneművészeti képzésben résztvevő zongorista hallgatók részére Claude Achille Debussy születésének 160. évfordulója tiszteletére.

2022. május 27.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának államilag támogatott illetve költségtérítéses, teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatói, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek és legalább 55 kreditet megszereztek.

2022. május 24.

Időpont: 2022. szeptember 26-október 2.

2022. május 18.

Summer 2022 - Opera Program description:


Puccini - Il Tabarro & Bartók - The Bluebeard’s Castle


Date:18 July - 7 August in Kőszeg / Balatonfüred, Hungary.


Concerts: 5 & 7 August, 2022 in Balatonfüred at the Anna Grand Hotel.


Application on the www.operastudio.hu website is open. Kindly fill the application form mentioning the opera and the role you would like to sing and link TWO videos.

info@operastudio.hu


THE SUMMER 2022 FACULTY:

Krisztián Balassa (conductor)

István Dénes (conductor)

Márta Angyal (director)

Victoria Loukianetz (soprano)

László Lukács (baritone)

Éva Várhelyi (mezzo-soprano)

Hongyu Chen (baritone & role Michele)

Katalin Zsubrits (piano)On our facebook page:

https://www.facebook.com/108661225087738/posts/134490035838190/?d=n

2022. május 16.
2022. április 20.

Próbáld ki magad, dolgozz újságíró és / vagy fotóriporter gyakornokként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság sajtós csapatában! Jelentkezz szerkesztőségi gyakornoknak! Jó lehetőség ez önképzésre és nyári gyakorlatként is kiváló!

2022. április 14.
2022. április 07.

Az SZTE Junior Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub 2022 tavaszán a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak megrendezi az SZTE-PREZILIMPIA versenyt.


2022. március 31.
Az idei tanévben is kiírásra került a Talent ösztöndíj és a Kiválósági Lista pályázat.

A pályázatot tanévenként egyszer hirdeti meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve az SZTE-es hallgatók számára. A nyertesek egyszeri 20 ezer és 100 ezer forint közötti összegre jogosultak.
2022. március 31.
A Pro Talentis Universitatis Alapítvány és partnercégei által meghirdetett vállalati ösztöndíjra SZTE-s hallgatók pályázhatnak.
A pályázat benyújtási határideje: 2022. április 25.
2022. március 16.

A 38. Régi Zenei Napok a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében
2022. július 2-9. között kerül megrendezésre Vácott. A meghirdetett mesterkurzusok
– melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak – remek
továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos
muzsikusok-, és az ország valamennyi zeneművészeti egyetemének hallgatói számára.
Idén a Régi Zenei Napok a francia barokk zenét állítja központba a Versailles-i Barokk
Zenei Központ társrendezésével.

2022. március 07.
A Bartók Emlékházban 2022. április 29-május 1-ig BALOG JÓZSEF zongoraművész tart INGYENES mesterkurzust.
A kurzuson zongora, hegedű, cselló és ének szakos hallgatók, tanárok, zongoraművészek vehetnek részt.
A részvétel díjtalan.
Jelentkezni lehet: info@bartokemlekhaz.hu
Jelentkezési határidő: 2022. március 31.

Kurzusrepertoár: Bartók Béla zongoraművei, zongorás kamarazenéje és dalai.

A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről:
2022. március 07.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

2022. március 04.

Az Opera Stúdió Sopron egy, a térségben szinte egyedülálló lehetőséget kínál fiatal, pályakezdő operaénekeseknek, akik a négy nap során intenzív – csoportos és egyéni – hangképzés mesterkurzusokon és opera szemináriumokon, színpadi gyakorlaton és karmester vendégünkkel egyéni zongorás korrepetíciókon vesznek majd reszt. A program utolsó napján az aktív résztvevőknek lehetőségük lesz a Liszt Ferenc Kulturális Központ nagytermében opera gálakoncertet adni.

2022. március 03.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából a „440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottóval, az intézmény történetéhez, rangjához és szellemiségéhez méltó irodalmi mű megalkotására hirdeti meg nyílt pályázatát.

2022. március 03.

A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására, 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja.

2022. március 01.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Magyarország nagy múltú, professzionális komolyzenei koncert- és fesztiválszervező társasága - válogatást hirdet szóló zenei előadóművészek és 2-9 fős kamaracsoportok számára. A válogatást követően a szakmai zsűri által kiválasztott művészeknek lehetőségeinkhez mérten fellépést kínálunk a Társaság ifjúsági hangverseny-sorozatában.

2022. február 23.

Az Inspired Selection március 9-én ismét megrendezi filmzenei képzését klasszikus zenészek számára a Pannónia Stúdióban, melyre Karunk hallgatóit is várják.

2022. február 22.

2022. július 7-16. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny, melyre a 22 évnél fiatalabb hegedűs versenyzők jelentkezését várják.

2022. február 18.
2022. február 18.

A Miniszterelnökség (mint Támogató) megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Nemzeti Tehetség Központ) a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

2022. február 14.

A Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2021/2022-es tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny országos döntőjét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.

2022. február 14.
A CZIFFRA FESZTIVÁL ZONGORA ÉS ÉNEK MESTERKURZUSOKAT HIRDET ÉLETKORI ÉS REPERTOÁR MEGKÖTÉS NÉLKÜL

A kurzusok időpontja: 2022. április 1-2-3., 10:00–18:00
Helyszín: KROÓ GYÖRGY ZENEISKOLA (1102 Budapest, Szent László tér 34.)
A jelentkezési határidő: 2022. március 14.
2022. február 10.

A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására, 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja.


2022. február 09.

A 21. század klasszikus zenei életében való sikerhez elengedhetetlen a kreativitás, jó szervezőkészség, kapcsolatépítés, projektalapú megközelítés, kiváló kommunikáció és a reziliencia. Ezek a képességek tanulhatóak és fejleszthetőek: ebből a megfontolásból született a Focus on You workshop-sorozat gondolata.

2022. február 07.

A Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egyetemisták, frissen végzett pályakezdők számára adatgazdaság digitalizációs összefüggései témakörében.

2022. január 25.

Zenei, vers-és prózamondó versenyt, verspályázatot és élményesszé pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája.

2022. január 17.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (a továbbiakban: KMTA) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program 2022. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben vagy
mesterképzésben részt vevő – hallgatók ösztönzésével, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatást és az innovációt.