start_dijatado_galeria_dsc_2433

Idén is átadták a Start ösztöndíjakat

A Szegedi Tudományegyetem 2018 óta minden tanév elején átadja a Start ösztöndíjat a legeredményesebb új hallgatóinak.

Az SZTE Start ösztöndíjra azok pályázhattak, akik első helyen jelentkeztek a 2022-es felvételi eljárás során a Szegedi Tudományegyetemre, és felvételt is nyertek.

A keddi díjátadó ünnepségen a 12 kar legmagasabb pontszámot elért hallgatói képviselték azt a 745 hallgatót, akik Start vagy Start Plusz ösztöndíjat nyertek ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemen.


Karunkon Tóth Mónika, Vinkó Anna Eszter, Késics Dalma Anna, Körmendy Barbara, Boros Adrienn, Csuzdi Eszter és Nádasi Ráhel részesült az ösztöndíjban.

Az elnyert ösztöndíjakhoz ezúton is gratulálunk!


Az átadóünnepségen Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke, Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Újvári Edit, a Junior Akadémia igazgatója adta át az okleveleket.


Junior_Akademia


– A Start ösztöndíj sajátossága, hogy a kiválóságainkat tudjuk vele jutalmazni. Azokat a többlet teljesítményeket díjazzuk, amelyet a felsőoktatási intézménybe való belépés előtt produkáltak – mondta Gellén Klára, majd arra biztatta a díjazottakat, hogy vegyenek részt aktívan az egyetem közösségi életében, használják ki az SZTE biztosította lehetőségeket, mint a mentorprogram és a különféle fejlesztő szolgáltatások. Továbbá felhívta figyelmüket arra, hogy az SZTE a felvételtől a diploma átadásáig biztosít ösztöndíj-lehetőségeket a kiváló hallgatók számára.


forrás és képek: Délmagyar

Csongrád-Csanád megyei hírportál