kep1

Őszi harsonás fesztivál Karunkon

2021. november 4 és 6 között a Dél - Alföldi Rézfúvós Egyesület szervezésében került megrendezésre a Harsonás Fesztivál, melynek idén Karunk épülete adott otthont.

A szervezők a rendezvényre az ország több egyetemi harsona tanszakát is meginvitálták. Közös “Warm up”, metodikai előadás, egyéni órák és koncertek színesítették a fesztivált.


kep5

kep8

kep9

A programokon, mesterkurzusokon harsonás hallgatóinkon kívül részt vettek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a győri Széchenyi Egyetem Művészeti Karának, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei is.

kep2

Vörös József, a rendezvény szervezője és Karunk Rézfúvós Tanszékének oktatója külön köszönetét fejezte ki Gyivicsán Györgynek, Lugosi Róbertnek és Kakuk Zoltánnak a mesterkurzus ideje alatt végzett munkájukért. A rendezvény sikere miatt oktatónk bízik benne, hogy jövőre a rendezvény résztvevői körének bővítésére is sor kerül, így még több egyetem hallgatója és a művészeti szakközépiskolák diákjai is részesei lehetnek a harsonás találkozónak.


kep4

kep3

kep7


Az eseményt támogatta: a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar, a Magyar Művészeti Akadémia, Szeged városa, a Classic Grill Szerb étterem és pince és a Dél - Alföldi Rézfúvós Egyesület.