nyitokep_1900x1266

Hatszáz hallgató kapott idén Start ösztöndíjat

Az SZTE Start ösztöndíjra azok pályázhattak, akik első helyen jelentkeztek a 2021-es felvételi eljárás során a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyertek. Karunkon Fehér Ilona, Kocsis Márton és Farkas Réka részesült az ösztöndíjban.

Az elnyert ösztöndíjakhoz ezúton is gratulálunk!

Minden eddiginél többen kaptak idén Start ösztöndíjat: az egyetem mintegy 30 millió forinttal támogatta ebben a tanévben új hallgatóit. Az alap- osztatlan, és mesterszakos pályázók 40 és 100 ezer forint közötti egyszeri ösztöndíjban részesülhettek.


A 12 kar legmagasabb pontszámot elérő hallgatója képviselte a díjkiosztón azt a mintegy 600 hallgatót, aki Start ösztöndíjat nyert ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemen.

Az ösztöndíjasok száma idén háromszorosára emelkedett tavalyhoz képest. Az egyetem célja, hogy támogassa azokat az hallgatókat, akik a felvételi eljárás során első helyen jelölték meg az intézmény valamelyik alap- osztatlan vagy mesterszakát.


–2018 óta minden tanévben meghirdeti az egyetem a Start ösztöndíjat, amellyel nemcsak egy egyszeri, 40 és 100 ezer forint közötti támogatás odaítélése a cél, hanem az is, hogy ezeket a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatókat nyomon kövessük, és a továbbiakban is támogassuk tanulmányaik során – mondta Prof. Dr. Badó Attila, a Start ösztöndíjat koordináló SZTE Junior Akadémia elnöke.

– Már tizenkettedikesként az SZTE Junior Akadémiára jártam emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamra matematikából, már akkor tudtam, hogy az SZTE-re szeretnék jelentkezni– mondta Ivanov Roland, aki a Mérnöki Kar legmagasabb pontszámot elért Start ösztöndíjasa. Hozzátette: a pandémiás időszakban könnyen lehet, hogy online oktatásra kell áttérni, ezért laptop vásárlásába fekteti az ösztöndíját.

– Nem bántam meg, hogy Szegedre jelentkeztem, eddig nagyon élvezem. Budapesti vagyok, ezért útiköltségre költöm az ösztöndíjat a kollégiumi díj és a tankönyvek mellett – mondta Kullai Adél, aki a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakára jelentkezett.

A díjátadó eseményen bejelentették: a következő tanév Start ösztöndíjára 2022. január 10-től pályázhatnak azok, akik szeptembertől az SZTE-n szeretnék kezdeni tanulmányaikat.


Fotó és szöveg: Borbola Lilla, SZTE Junior Akadémia