szte100_nyito

Egy hónapja mozdul együtt az egyetem – félidőn túl az SZTE 100

Mérföldkőhöz érkezett az „SZTE 100”. Pontosan egy hónappal ezelőtt startolt el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, alumni tagjai és dolgozói között meghirdetett kihívás. A lelkesedés töretlen, hétről-hétre egyre többen vesznek részt az SZTE Sportközpont és Sportiroda által indított kilométergyűjtő akcióban, melyhez az Alma Mater társszervezőként csatlakozott.

Az SZTE 100 verseny legfontosabb célja, hogy közös, lehetőleg a természetben végzett mozgásra ösztönözze az SZTE polgárait három sportágban: ezek a futás, kerékpározás és túrázás. Az alumni és dolgozói versenyben külön kategóriaként a családi túrázás is szerepel, ezzel ösztönözve a közös élmények gyűjtését a tavaszias idő beköszöntével.


A kihívás teljesítésére lelkesít az alábbi videó is.


A centenáriumi évhez kapcsolódóan a verseny idei egyik célkitűzése, hogy a résztvevők az egyes sportágakban elérjék vagy meghaladják a 100 kilométeres távot. Eddig több, mint 40 fő teljesítette a 100 kilométeres futás kihívását, összegyetemi szinten pedig már közel 30 000 kilométer gyűlt össze a három kategóriát tekintve.

Az SZTE 100 hallgatóknak szóló versenye május 23-án ér véget, addig azonban még bárki csatlakozhat. A megtett kilométerek 2021. április 7-től kezdődően, visszamenőleg is feltölthetők az SZTE 100 CooSpace színtérre.


Az elmúlt időszakban számos hallgató önkéntesként vett részt a járvány elleni védekezésben.

Sokan vállalták ezt a nehéz feladatot a tanulmányaik és egyéb elfoglaltságaik mellett. Ezt szeretné megköszönni az SZTE Sportközpont és Sportiroda azzal, hogy számukra új kategóriát hirdet, ezzel is elismerve és díjazva azokat az önkéntes hallgatókat, akik a kötelezettségeiken felül még a saját egészségükre is figyelnek, rendszeresen sportolnak. Az új kategóriával kapcsolatos információk ide kattintva érhetőek el.


Az alumni- és dolgozói verseny, két részre tagolódik: bár a 100 kilométeres gyűjtés május 23-án lezárul, ezután még egy hónapig, június 23-ig a karok és egységek közti versenyben mérettethetik meg magukat a résztvevők. A verseny első részében gyűjtött kilométerek is beleszámítanak a karok és egységek közötti vetélkedésbe, így még ha valaki kevesebb kilométert is ér el a kitűzött 100-nál, akkor is támogatja az általa képviselt kar vagy egység végső eredményeit.


Hallgatóként, alumnusként vagy dolgozóként is érdemes részt venni az SZTE 100-on, ugyanis nem csupán a legjobban teljesítő versenyzők, de sorsolás által a legszerencsésebbek is díjazásban részesülnek majd.

 

A versennyel kapcsolatos összes információ és friss hírek megtalálhatóak az SZTE 100 Facebook eseményében, illetve a Sportközpont honlapján.

SZTEinfo


Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *