Játékos muzsika 7x10 percben - Czigány Györggyel

Karunk tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház operanagykövete, énekmestere és tanítványai voltak a december 5-i JÁTÉKOS MUZSIKA 7x10 PERCBEN fellépői.

Dr. Temesi Mária szegedi születésű, a Zeneakadémia opera szakán kitüntetéses diplomával végzett, dal és oratórium szakon a Weimari Franz Liszt Musikhochschule-n és a Salzburgi Mozarteumban képezte magát.

Több nemzetközi versenyen ért el első helyezést, főszerepek sokaságát énekelve fellépett a világ számos neves külföldi operaházában és hangversenytermében.

Sokoldalúságát mutatja gazdag repertoárja: Mozart, Verdi, Wagner, Puccini, Csajkovszkij, R. Strauss operáinak női főszerepei mellett kortárs magyar operák bemutatásában is szerepet vállal.

Aktív operaénekesi pályája mellett a Karunk professzora, tanszékvezetője. Több neves művészt is elindított már az operaénekesi pályán (Rálik Szilvia, Kátai Natasa), eddigi növendékei közül többen felvételt nyertek itthoni és külföldi zeneművészeti egyetemekre

 

Forrás: Óbudai Társaskör