Szives Márton és Samodai Bence koncertje

Időpont: 2020. december 3., csütörtök 18:00

Helyszín: Szeged, Agóra, Díszterem (földszint)

A Szives Márton-Samodai Bence Duó a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar két hallgatójából kovácsolódott össze 2017-ben. Külföldi és hazai koncerteken és versenyeken tökéletesítik repertoárukat, amit minél élménydúsabban szeretnek előadni. Mindketten Sófi ösztöndíjasok és többszörös versenygyőztesek.
Samodai Bence János trombitaművész és Szives Márton Gábor ütőhangszeres művész koprodukciójából jött létre az együttes 2017-ben, a floridai Lynn University-n tartott sikeres vendégszereplésük alkalmával. Azóta több versenyen, előadáson és koncerten szerepeltek és egy sorozatot is indítottak “Történet a mesén túlról”címmel mely az irodalmat fuzionálja a kortárszenével. Céljuk a kortárs művészet népszerűsítése közönségbarát hangversenyeken.
Eseményeiket a Művészetek Palotája, Lynn University, Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar, Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium fogadta be.
Első helyezést értek el a szerbiai International Music Competition-on kamara-duó szekcióban. Emellett kiemelt minősítést kapott a The North International Music Competition kamara kategóriájában. A Duó szoros együttműködésben van Dubrovay Lászlóval, Kőszeghy Péterrel, Márkos Alberttel és Ralf Kleinehanding-gal, akik ütő-trombita formációra komponáltak darabokat. A formáció nevéhez fűződik Dubrovay László "Három tétel trombitára és ütőhangszerekre" c. művének magyarországi bemutatója, illetve Kőszeghy Péter "Snake Quake" és "BOT" c. művei is a Duó közreműködésével készülnek. Koncertjeik koncepcióját a fellépők próza-szeretete adta; Repertoárjuk főleg kortárs műveket tartalmaz, melyek programmal vagy történettel rendelkeznek. Így adott az ötlet, hogy koncertjeiken egy saját történettel ölelik körül azokat, mely alkalmazkodik a darabok karakteréhez. Így született meg a „Történet a mesén túl” koncertsorozat Szives Márton ötletéből Samodai Bence fejlesztéseivel.

A koncert műsora:
Ralf Kleinehanding - Aperitif 13/14 II.
Ralf Kleinehanding - ...als wäre nicht gewesen
Ralf Kleinehanding - Slow Motion
Howard J. Buss - Incantation
David Jarvis - Macbeth and Macdonwald


A rendezvény ingyenes. Bővebb információ itt érhető el.

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *