csokigyujtes_kiemelt

Csokoládégyűjtéssel egybekötött adventi koncertek Karunkon

Két hangversenyt is adott a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar 2019. december 10-én és 11-én a Fricsay teremben, támogatva a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorait.

Az első koncerten az egyetem hallgatói szerepeltek, a másodikon pedig a kar oktatói léptek fel. Mindkét koncertre a belépő lehetőség szerint egy tábla csokoládé volt.


csokigyujtes
- Az a célunk, hogy minél több csokit gyűjtsünk - tudtuk meg Béres Enikőtől, a jótékonysági akció egyik szervezőjétől. A Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselője elmondta: a kar hallgatói örömmel fogadták a felkérést a hangversenyre, melyet a HÖK iroda szervezett. A kar HÖK csapata már több éve rendez hangversenyt az alapítvány javára. Az elmúlt években gyűjtöttek már ruhát, tartós élelmiszert, plüss állatokat. Nemcsak a koncertek alatt tartott az adománygyűjtés: a kar épületében kihelyezett dobozokba is lehetett vinni a csokoládét.

csokigyutes_koncert_1

A Dékáni Hivatal szervezésében az egyetem oktatói, dolgozói is részt vettek a gyűjtésben, amelyet az Adventi koncert zárt. A vendégeket Dr. Nátyi Róbert dékán, Dr. Tóth Péter dékánhelyettes, Majó-Petri Georgina a dékáni hivatal vezetője és a dékáni hivatal dolgozói várták. Gyüdi Sándor - a Szegedi Szimfonikus Zenekar karmestere és művészeti vezetője - gyújtotta meg az adventi gyertyákat. A műsorszámok között a szeretetről és az ünnepi várakozásról mesélt. Olvasott Márai Sándor Négy évszak- December művéből, valamint Pilinszky Jánostól és Anselm Grüntől is idézett.

csokigyujtes_koncert_3


Két zongorán játszott Dr. Zsigmond Zoltán és Dr. Zsigmondné Pap Éva zongoraművészek, karunk oktatói.


csokigyujtes_koncert_4


Őket az egyetem kamarazenekara kísérte, vezetője Dr. Kosztándi István főiskolai docens. Az Adventi Hangversenyt Prof. Szecsődi Ferenc egyetemi tanár hegedűjátéka - kamarazenekari kísérettel - zárta.


csokigyujtes_koncert_2

Nemcsak Karunk, hanem a Szegedi Tudományegyetem több egysége is részt vett az adománygyűjtésben. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar karácsonyi csokoládé- és cipősdoboz gyűjtést rendezett a Karitáció Alapítvány számára. Az SZTE Doktorandusz Önkormányzata is csatlakozott a bohócdoktorok gyógyítást segítő tevékenységéhez. A csokoládé, ropi, cukorka adományokat 2019. december 13-ig lehetett leadni a gyűjtőhelyeken: a GTK főépületében, a Biokémia Intézetben és a BTK épületében. Az édességek mellé kedves üzeneteket, idézeteket is lehetett írni,amelyeket felolvasnak a bohócdoktorok látogatásaik során a gyerekeknek.

Fótó és szöveg: Higi Csilla