Kurzusfelvétel lépései

Tárgyakat az ún. tárgyfelvételi időszakban lehet felvenni.Tárgyat csak az a hallgató tud felvenni, aki már bejelentkezett aktív félévre. A tárgyfelvételkor a hallgató felveszi a kívánt tárgyat és az ahhoz tartozó kurzus valamelyikét.
A tárgyfelvételhez a mintatantervek nyújtanak segítséget, melyek tartalmazzák a tanulmányi előrehaladás ajánlott sorrendjét is. Ezt a sorrendet többek között az előfeltételek is meghatározzák. A mintatantervek azt is jelzik, mely tárgyakat kötelező felvenni, és mely tárgycsoportból(szabadon választható, kötelezően választható stb.)hány kreditet / hány tárgyat kell teljesíteni.

Pénzügyek ellenőrzése
1.Ellenőrizze, hogy rendben vannak-e a pénzügyei. Lejárt tartozással rendelkező hallgató sem bejelentkezni, sem tárgyat felvenni nem tud (a vizsgaidőszakban pedig vizsgaidőpontra feljelentkezni). Az ellenőrzéshez álljon a Pénzügyek / Befizetések menüpontra,állítsa a félév sort „Minden félév”-re, a Státust „Aktív”-ra. Nyomja meg a Listázás gombot. A későbbiekben is mindig ezzel a beállítással ellenőrizze a fizetendő tételeinek listáját!

A tárgyfelvétel lépései
1.Lépjen a Tárgyak / Tárgyfelvétel gombra.

2. Válassza ki az aktuális félévet és azt a mintatantervét, amelyben keresni szeretne (de kereshet egyszerre az összesben is). Ha csak azon tárgyakra kíváncsi, melyek az adott félévben meg vannak hirdetve, tegyen pipáta „Csak meghirdetett tárgyak” c. négyzetbe, majd nyomja meg a listázás gombot.

3. A tárgyak listázását követően megjelennek a szűrési feltételnek megfelelő tárgyak.

4. A sor végén klikkeljen a keresztre, majd a tárgyadatok gombra.

5. A felugró ablakban látja a tárgyak alatt meghirdetett kurzus(oka)t. Megjelenik a kurzus neve, oktatója, az órarendi adatai, a maximális létszám, illetve az, hogy aktuálisan hány fő vette fel a kurzust. A jelentkezéshez a sor végén pipálja ki a négyzetet, ha fel akarja venni, majd nyomja meg a mentés gombot. Ezzel feljelentkezett a tárgyra és a hozzá tartozó kurzusra is. (Ha le akarja adni, szedje ki a pipát, majd ismét mentse el a változtatásokat.) Ha a kurzus maximális és aktuális létszáma egyezik, akkor a kurzus betelt, és csak akkor lehet rá feljelentkezni, ha valaki a kurzusról előtte lejelentkezett.

A tárgyfelvétel lépései pdf formátumban ide kattintva érhető el.
Friss Hírek RSS

Friss hírek

2023. március 27.
2023. március 27.

Események

Rendezvénynaptár *