Tájékoztató a 2020-as pótfelvételi eljárásról

Kedves Leendő Hallgatónk!

 

Újra lehetőséged van a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatójává válni és megmutatni a tudásod a pótfelvételi eljárásban.


Magában a felvételi eljárásban változás nem történt, alább találod az információkat a pótfelvételid kapcsán, ami csak online történik, a honlapunkon megadott felvételi követelmények alapján készült videófelvételek feltöltésével.


A videófelvételek feltölthetők a Modulo rendszerbe: 2020. augusztus 10-14-ig


A feltöltendő anyaggal kapcsolatos elvárások a következők:

  • A főtárgy felvételiről készült videófelvételt fel kell tölteni a kiválasztott tárhelyek valamelyikére (OneDrive, Google Drive, Youtube vagy más, hosszabb tárolást lehetővé tevő felhőtárhelyre). Ezek linkjét kell a Modulo rendszerbe feltölteni. A feltöltési határidőket amint megkapjuk az illetékesektől, közzétesszük a Facebookon és a honlapunkon.
  • A linkeket hozzáférhetővé kell tenni és a megosztást legkésőbb 2020. szeptember 30.-ig fenn kell tartani. A feltöltött tartalom nem módosítható ez alatt az időszak alatt.
  • A felvételnek mindennemű technikai beavatkozástól mentesnek kell lennie! Mindennemű utólagos, bármilyen technológiájú szerkesztése, vágása, egyéb utómunkálata mind képben, mind hangban tilos.
  • Alkalomhoz illő öltözetben szerepelj a felvételen.
  • A felvétel hangminőségét rontó zajokat lehetőleg kerüld, zárd ki.
  • A felvétel elején a személyazonosítás érdekében mutasd be a személyi igazolványod képpel ellátott felét jól láthatóan! (Ha már készen vannak a felvételek, egy külön felvételen is jó, ha ez megtörténik, ezt is töltsd fel a Moduloba mindenképp!)
  • A felvétel fókuszában a felvételiző legyen, fókuszálva az arca, a kezeire és a hangszerre. Magánének szakosok esetében a felvétel fókuszában az előadó legyen, lehetőleg az énekes teljes egész teste, testtartása, arca és előadóművészi arckifejezései jól láthatóan, megfelelő megvilágításban legyenek rögzítve.
  • Kerüljétek a kamerával szembeni fényeket, lehetőleg a felvételiző legyen megvilágítva. Ablak, illetve fényforrás a felvevőeszköz mögött legyen.
  • Az elkészített megosztást minden esetben kérjük a feltöltő által visszaellenőrizni (a felvétel lejátszható-e, nyilvánossá van-e téve)!
  • A felvételi követelményekben megadott tételeket - megszakítás nélkül, a fent leírtak alapján felvéve - külön-külön linken, egyesével kérjük feltölteni a Modulo rendszerbe.

A neked szóló felvételi követelmények a Tanszékek oldalán megtalálhatóak a honlapunkon.
(www.music.u-szeged.hu -> Szervezeti felépítés -> Tanszékek)


A pótfelvételi pontozásról és az eredményről a felvi.hu-n tájékozódhatsz.


A júliusi felvételi eljáráshoz hasonlóan a MODULO rendszerbe kell most is feltöltened a linkjeidet.


Alább találhatod a 10 lépésből álló útmutatót, hogy mit és hogyan csinálj:


1. Kattints a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/bbmk-felveteli/forms/details/1894782 linkre!

2. Ha már regisztráltál a Modulo rendszerbe, lépj be és a leírásban ugorja a 7. pontra.

3. Ha még nem regisztráltál, nyisd meg a „Regisztráció” gombbal a regisztrációs felületet.

4. Értelem szerint töltsd ki a kért adataiddal az adatlapot. (Minden adat megadása kötelező)

5. A „Regisztráció” gomb újbóli megnyomását követően e-mailben kapsz egy linket, melyre kattintva megerősítheted a regisztrációd.

6. Ezt követően tudsz bejelentkezni a megadott felhasználónévvel és jelszóval.

7. Belépés után a „Beadás” gombra kattintva a BBMK TO alatt találod a „Bartók Béla Művészeti Kar Felvételi” nevű űrlapot. Az űrlap kitöltését a „Kitöltés” gombbal tudod elkezdeni.

8. A Név és E-mail cím mezőt a Modulo a regisztrációkor megadott adatokból automatikusan kitölti. A többi mező kitöltése kötelező.

9. A felvételhez vezető linkek feltöltése a dokumentumokba történik. A mezők alatt található + gombokkal újabb mezők adhatók a dokumentumhoz. Az így hozzáadott mezők szükség esetén a mező alatt található X gombbal, majd a mező mellett megjelenő X gombbal törölhetők. A Mentés gombbal a dokumentum elmenthető, és később folytatható a kitöltése. Az így mentett dokumentumok a „Piszkozat” csempe mögött találhatóak.

10. A dokumentum a Beadás gombbal véglegesíthető a jelentkezési időszakban. A beadást követően a dokumentum módosítására már nincs lehetőség. A beadott dokumentum a „Folyamatban” illetve később a „Lezárt” csempe mögött tekinthető meg.


Emellett minden leendő Tanárszakos Hallgatónak a pályaalkalmasság elbírálásának alapjául szolgáló motivációs levelet a felvi.hu-ra kell feltölteni. A pályaalkalmassági nyilatkozatot tartalmazó fájlt pedig a marinkovne.kadar.agnes@zmk.szte.hu e-mail címre küldd el.


A felvételivel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató itt található.


Ha kérdésed van, keress minket az info@zmk.szte.hu email címen.

Sok sikert kíván az SZTE BBMK Csapata



A felvételi követelményeket az adott tanszék nevére kattintva is elérheted:

Zongora Tanszék

Vonós Tanszék

Fafúvós Tanszék

Rézfúvós Tanszék (Az ütős hangszerek is ehhez a tanszékhez tartoznak)

Magánének Tanszék

Zeneelmélet Tanszék