Tájékoztató a 2020-as felvételi eljárásról

Kedves Leendő Hallgatónk!

 

Nagyon örülünk, hogy a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán szeretnél tanulni! Jól döntöttél! Ha még nem elsőként jelölted meg az Egyetemünket, elmondjuk, miért érdemes: Ezért az egy lépésedért akár 120.000-, Forint ösztöndíjat is kaphatsz! Részletekért katt ide!


Az első nehéz döntések meghozatalán már túl is vagy, eldöntötted, hogy hol és mit szeretnél tanulni, de a cél eléréséhez még elkerülhetetlen néhány lépés megtétele. Az egyik az érettségi vizsga, a másik pedig a felvételi vizsga sikeres abszolválása. Ez a tájékoztató ez utóbbi lépés megtételében nyújt kapaszkodót.


A mostanra kialakult állapot mindannyiunkat nehéz helyzet elé állít, így az amúgy is különleges felvételi időszak a 2020. évben a megszokottnál is különlegesebb lesz. Olyannyira, hogy személyes találkozás nélkül fog lezajlani.


Ez azt jelenti, hogy az SZTE Bartók Béla Művészeti Karra jelentkező leendő hallgatóktól felvételi gyanánt egységesen egy, a tanszékük oldalán található főtárgy felvételi anyagot kérünk, melyet 2020. június 8. és 2020. június 28. között kérünk feltölteni - az erre a célra külön kialakítandó és a feltöltés kezdeti dátumán, azaz 2020. június 8-án megnyíló űrlapon - az SZTE Modulo rendszerébe. (A Modulo rendszer az Egyetem ügyintézésre szolgáló platformja, az ehhez való útmutatót a későbbiekben tesszük fel a honlapunkra, illetve küldjük meg nektek.)


A feltöltendő anyaggal kapcsolatos elvárások a következők:

  • A főtárgy felvételiről készült videófelvételt fel kell feltölteniük az Önök által választott tárhelyek valamelyikére (OneDrive, Google Drive, Youtube vagy más, hosszabb tárolást lehetővé tevő felhőtárhelyre). Ezek linkjét kell a Modulo rendszerbe feltölteniük 2020. június 8. és 2020. június 28. között.
  • A linkeket hozzáférhetővé kell tenni és a megosztást legkésőbb 2020. augusztus 31.-ig fenn kell tartani. A feltöltött tartalom nem módosítható ez alatt az időszak alatt.
  • A felvételnek mindennemű technikai beavatkozástól mentesnek kell lennie! Mindennemű utólagos, bármilyen technológiájú szerkesztése, vágása, egyéb utómunkálata mind képben, mind hangban tilos.
  • Alkalomhoz illő öltözetben szerepeljen a felvételen.
  • A felvétel hangminőségét rontó zajokat lehetőleg kerüljék, zárják ki.
  • A felvétel fókuszában a felvételiző legyen, fókuszálva az arca, a kezeire és a hangszerre.
  • Kerüljék a kamerával szembeni fényeket, lehetőleg a felvételiző legyen megvilágítva. Ablak, illetve fényforrás a felvevőeszköz mögött legyen.
  • Az elkészített megosztást minden esetben kérjük a feltöltő által visszaellenőrizni (a felvétel lejátszható-e, nyilvánossá van-e téve)!
  • A felvételi követelményekben megadott tételeket - megszakítás nélkül, a fent leírtak alapján felvéve - külön-külön linken, egyesével kérjük feltölteni a Modulo rendszerbe.

Emellett minden leendő Tanárszakos Hallgatónak a pályaalkalmasság elbírálásának alapjául szolgáló motivációs levelet a felvi.hu-ra kell feltöltenie. A pályaalkalmassági nyilatkozatot tartalmazó fájlt a tkk.nyilatkozat@szte.hu e-mail címre küldjék el.


A felvételi követelményeket az adott tanszék nevére kattintva érheted el:

Zongora Tanszék

Vonós Tanszék

Fafúvós Tanszék

Rézfúvós Tanszék (Az ütős hangszerek is ehhez a tanszékhez tartoznak)

Magánének Tanszék

Zeneelmélet Tanszék