palyatervezes

Pályatervezési tanácsadás középiskolás diákoknak

A középiskola végéhez közeledve fontos választás előtt állnak a diákok. Számos kérdés felmerülhet a jövővel kapcsolatban. Ebben segít az SZTE Karrier Iroda pályaválasztási tanácsadása.


Mi leszel, ha nagy leszel – még nem tudod? Segítünk eldönteni az SZTE Karrier Iroda pályatervezési tanácsadói segítségével!

Milyen szakterület illene hozzám? Alkalmas lennék-e rá, megvannak-e hozzá a megfelelő képességeim? Milyen tárgyakat kell majd tanulnom a képzés során? Mi alapján és hogyan döntsek? Ha ezek a kérdések intenzíven foglalkoztatnak, vegyél részt pályatervezési tanácsadásunkon, mely segít, hogy mélyítsd önismereted, tudatosítsd motivációid, erősségeid és ennek tükrében határozd meg a hozzád leginkább illő képzési területeket.


Miért jó?

  • segítünk a továbbtanulással kapcsolatos elakadásaid feloldásában, legfontosabb kérdéseid megválaszolásában!
  • feltérképezzük erőforrásaidat,
  • tisztázzuk motivációidat, céljaidat
  • teljesebb képet adunk az egyes képzési területekről, szakokról
  • tervezünk, ötletelünk lehetséges pályautakról
  • érdeklődési köröd alapján megkeressük a hozzád leginkább illeszkedő szakmai területet, de törekszünk arra, hogy legyenek B és C verzióid is
  • felületeket, módszereket ajánlunk a döntést segítő információk begyűjtéséhez, támogatunk ezek feldolgozásában
  • lépésekre bontjuk a megvalósításhoz vezető utat

Hogyan segítünk?

Eloszlatjuk a bizonytalanságod, konkretizálunk, segítünk a nehezítő külső vagy belső tényezők feloldásában, objektivitást adunk, önismeretben fejlesztünk, tudatosítunk, illeszkedéseket keresünk, szélesítünk, szűkítünk, lelkesítünk, vágyakat és realitásokat hangolunk, segítünk a célok megfogalmazásában, a tervezést cselekvésbe fordítjuk, mindezt veled alakítjuk!


Visszajelzések

  • „A tanácsadás sokat segített nekem a döntéshozatalban, tisztábban látom a céljaimat, az egyes szakokhoz való kapcsolódásom.”
  • „A tanácsadás során rájöttem, mennyire fontos, hogy próbára tegyem magam, kilépjek a megszokott rutinokból, legyek nyitott a lehetőségekre!”
  • „A szakok és önmagam megismerését segítette, most már van néhány kijelölt irány, szűkült és biztosabb lett, mit is szeretnék!”
  • „Tetszettek az elgondolkodtató feladatok és kérdések!”
  • „A tanácsadó sok információt adott át, átfogó képet tudtam alkotni. Külön tetszett, hogy a legaktuálisabb igényeim mentén tudott segíteni.”
  • „Nagyon sokat vacilláltam három nagyon eltérő szak között. A tanácsadás végére egyértelmű lett számomra, hogy melyiket válasszam, és közben önismeretileg is nagyon sok hasznos dolgot kaptam, köszönöm!”

A tanácsadás keretei, jelentkezés módja:

A pályatervezési tanácsadás (személyesen vagy online) DÍJMENTESEN érhető el a középiskolás diákok számára! A tanácsadás 2-3 alkalmat jelent, alkalmanként 45-60 percben (a délutáni órákban). Ha úgy érzed, vannak bizonytalanságaid a továbbtanulással kapcsolatosan, írj nekünk a fazekas.melinda@szte.hu e-mail-címre, hogy időpontot egyeztethessünk, vagy keress bennünket a 62-546-680-as telefonszámon!


Mátó Gábor



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.